Thursday, April 23, 2009

hmm...

salam semua...

dah lama tak update kan.. hari ni saya nak kongsi resepi sambal udang berempah... resepi ni my sis (kak silah) yg bagi.. tapi ramai yang dah tau kot camne nak buat sambal udang berempah nie.. so klu ade sape2 nak try..

sambal udang berempah
ni bahan2 nye...

500g udang
bawang merah
bawang putih
2-3 sudu cili (ikut suke klu nak pedas letak lebih sikit)
1-2 sudu rempah kari ayam/daging
sos tomato
sos tiram
sedikit air
sedikit garam jika perlu (coz dah letak sos tiram klu tak masin gak tambah la garam)

cara2..

1. tumiskan bawang merah + putih
2. masuk kan cili + rempah kari + sos tiram + sos tomato
3. kacau hingga sebati
4. masukkan udang
5. kalau pekat sangat tambahkan sedikit air..

dah..tu je.. mudah bukan?.. klu rajin cube la ye... :)

ni my baby Amir Hakim masa dia tido.. ala cayang ibu nie... geram nye tgk... jgn nakal2 ye nak... ibu cayanggggg...amir.. klu tgk dia tido syahdu nye... semoga anak ibu ni menjadi anak yg soleh.. beriman.. bijak...hormat org tua...

Amir Hakim tgh nenyak tido.. mimpi yang indah2 ye sayang...

Monday, April 6, 2009

yumm....yum....

ermm.. last 2 weeks cam biase setiap jumaat lunch hour p jusco... masa tu teringin nak makan chicken chop...ni sume gara2 dak emma citer dia makan chicken chop kat UM murah giler... terliur gak la masa dia citer tu.. ape lagi ajak la nurul makan kat windmill..

erk.. tp bile tgk set menu tu.. mcm tak menarik lak chicken chop tu.. tetibe nafsu tu bertukar pada... Maryland Black Pepper... ngan air tembikai... slurrp... pergh tgk tu punye la berselera...

tgk mmg nampak berselerakan.. kan.. tp hampeh.. tu sume tepung je lebih..hmm..sedih nye... nanti ingat nak ajak hubby p mkn lagi la.. tu la gatai p tukar.. elok2 nak mkn chicken chop tukar.. ha..sape suruh... kan dah tak sedap...

nurul lak makan nasi goreng cendawan... tak rasa pon... sebab masa ni mmg tak leh mkn nasi sgt.. takde selera pon nak mkn nasi...


ni ade video amir.. tengah muncung..eheh kena marah ngan ayah dia.. siap menjeling2 lagi anak ibu nie.. ala ayah marah aacah2 je tu.. saje nak sakat amir..huhuhu...

video